Plastic: Een strop voor de zee
Dankzij de Porseleinkast

Alleen lijkt het onmogelijk, maar samen kan er een hoop veranderd worden. Met deze gedachte is zowel Operatie Jonas als Warenhuis aan Zee opgericht. Samen kunnen we zowel de transitie naar minder plasticvervuiling versnellen, als de toename van het coronavirus vertragen! Samen staan we sterk en de Porseleinkast weet dat als geen ander! 

Bij je volgende bestelling ontvang je daarom een wel heel bijzonder cadeau. De porseleinkast begeleid anders begaafde in een creatief proces. Benieuwd naar het geschenk? Lees vooral verder! 

Plastic: een strop voor de zee!


De Porseleinkast is in samenwerking met Operatie Jonas een actie begonnen om inwoners en ondernemers van de Gemeente Katwijk bewust te laten worden van de plastic soep in de oceanen. Recyclen is daar een groot onderdeel van! 

Elke man heeft wel een aantal stropdassen die in een kast liggen te verstoffen en soms wel meerdere decennia oud zijn. Zonde, want met deze stropdassen kunnen mooie dingen worden gemaakt en zo projecten worden gesteund.

Wanneer u uw oude stropdas(sen) inlevert bij de Porseleinkast in Katwijk zal er een groep lichamelijke of geestelijke beperkte mensen een mooi kunstwerk maken met de ingezamelde stropdassen. Dit kunstwerk zal overhandigd worden aan de wethouder en komen te hangen in het gemeentehuis voor extra aandacht voor de plastic soep. Daarnaast wordt een deel van de stropdassen omgetoverd tot creatieve sleutelhanger. Deze worden verspreid met de achterliggende boodschap, om de bewustwording rondom de plastic soep nog meer te vergroten. 

De stropdassen zullen na de actie naar een van de Sympany sorteercentra worden gebracht waar de stropdassen gesorteerd en beoordeeld zullen worden. De stropdassen kunnen op twee manieren hergebruikt worden. Een deel zal verkocht worden waarbij de netto-opbrengst naar een Sympany project in India, DR Congo, Malawi, Ethiopië en Angola zal gaan. Ook zal een deel van de dassen naar de textiel recycling van Sympany worden gebracht, om daar voor het maken van kleding of andere producten, zoals isolatiemateriaal, te worden gebruikt.

Doe Mee!

Heb jij nog stropdassen die je nooit gebruikt, lever deze dan in bij de Porseleinkast in Katwijk en steun Operatie Jonas in de strijd tegen de plastic soep! Je kunt je stropdassen op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen tussen 10 en 17 uur inleveren bij de Porseleinkast. Om contactmomenten te voorkomen kun je ze ook opsturen! De Porseleinkast vind je op de Voorstraat 66 in Katwijk.